Wilt u betrokken, bewust, warm, actief, rustig, passend, intiem en/of aandachtig afscheid nemen van uw ouder, partner, kind, familielid of vriend(in) en wilt u daarbij ondersteund worden door een onafhankelijke, betrokken uitvaartbegeleidster die ruim tijd voor u kan uittrekken en aandacht voor u heeft, dan kan ik u van dienst zijn.

Ik ben Gita Beets. Ik begeleid uitvaarten in de regio Den Haag. U kunt mij dag en nacht bellen op nummer

06 - 20 40 55 61.

Op deze blog schrijf ik artikelen over wat ik voor u kan betekenen en over wat mij bezig houdt. U kunt meer informatie vinden over betrokken uitvaarten op mijn site www.betrokkenuitvaarten.nl.

dinsdag 29 juni 2010

reünie

Het is inmiddels een jaar geleden dat ik mijn opleiding bij Meander Uitvaartopleidingen afsloot. Elke donderdag kwamen, een schooljaar lang, 18 vrouwen van zeer verschillend pluimage, maar met een gedeelde passie en belangstelling, bij elkaar. Meestal integraal en voor de meer intiemere, moeilijke of emotionele onderwerpen verdeelden we ons per regio in groepjes van zes. Zo leerde ik 18 prachtige vrouwen kennen. Stuk voor stuk sprankelende, initiatiefrijke, levenslustige verrassende vrouwen op zoek naar verdieping en zingeving van hun leven. Met sommigen heb je zoals dat gaat als vanzelf wat meer contact dan met anderen, misschien omdat je meer gemeen hebt, maar ook gewoonweg omdat ze dichterbij wonen, of uiteindelijk een min of meer gelijkluidend pad bewandelen na de opleiding.

Vorig jaar werd het jaar afgesloten met een gezamenlijke bijeenkomst in Naarden Vesting. Helaas kon ik daar toen niet bij zijn. Gelukkig hebben we dit feestje het afgelopen weekend nog eens dunnetjes overgedaan. Het was heerlijk warm, zwoel weer. We verzamelden wederom in Naarden Vesting in een pittoresk huisje met kleine binnentuin van een van ons. Onder de parasols kwebbelden we met zijn veertienen en een kop koffie in onze hand over al onze ervaringen en ontplooide initiatieven in het afgelopen jaar.

Na een uurtje arriveerde de singer songwriter Marcel Luntungan die ons, tussen ons in gezeten, trakteerde op een aantal prachtige bekende covers en eigen nummers uit zijn uitvaart repertoire. De zwoele wind droeg de klanken van de gitaar en zijn stem de aangrenzende tuinen in. Na afloop wisselden we visitekaartjes met Marcel uit om hem in ons livemuziek assortiment op te nemen en gingen we verder met een picknick aan de overkant van de straat onder een grote eikenboom, midden op de muren van de vesting. De meegebrachte kleedjes en etenswaren werden uitgestald. Om de beurt vertelden we na de lunch nu aan de groep waar we zoal mee bezig waren en voor we het wisten was de dag alweer om en aanvaarden we de terugreis naar huis. Geïnspireerd en voldaan en met de belofte van weer een reünie in het volgende jaar op zak.